Цветанов: ГЕРБ може да влезе в кабинет на Реформаторския блок с техен премиер

cvetanov

“Имаме ясно изразено парламентарно мнозинство за правителство, търсим пресечните точки да се обединим и това е, по което ще работим в предстоящите часове”. Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната група на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов.

На въпрос дали ГЕРБ ще се включи в евентуално правителство с министри Цветанов отговори:

“Има такава възможност. Министър-председателят ще бъде излъчен от Реформаторския блок, като разбира се ще бъде с консенсус от всички парламентарни групи, които формираме мнозинството”.

Това е пореден обрат в позицията на ГЕРБ. Лидерът на партията и премиер в оставка Бойко Борисов вече заяви, че няма да участват в кабинет с мандата на друга партия.

“Работим върху програмата”, заяви Найден Зеленогорски, който е съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок. “Не може да говорим за правителство и състав преди да сме уточнили, че се базираме на тази програма”, подчерта той.

“Ние имаме ясно мнение. Мажоритарният вот по начина, по който мина на референдума би нанесъл огромни поражения на демокрацията и няма да го подкрепим. Готови сме за дискусия”, допълни Найден Зеленогорски.

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme