Отнемат от Русия домакинството на Световното по футбол през 2018 година?

rsz_russia_svetovno_futbol_2018

Опасенията, че Световното първенство по футбол в Русия през 2018 година може да не бъде проведено там заради скандалите с допинг, са на път да се превърнат в реалност.

Следствената палата на комитета по етика на ФИФА започна предварително разследване срещу вицепремиера на Руската федерация и президент на местния футболен съюз Виталий Мутко. Целта е да бъде установено дали е замесен в държавна система за скриването на употребата на допинг и в частност сред футболистите.

Ако се докаже, че Мутко участва в схемата, то той ще бъде отстранен от управлението на футбола. Русия е заплашена да загуби домакинството на Световното първенство по футбол, което трябва да се проведе през 2018 година. Великобритания иска тя да вземе домакинството.

“Не виждам проблем да приемем Световното. Може би някой си е поставил за цел да ни го отнеме. Световното дава тласък в развитието на 11 града в Русия и би било жалко всичко да пропадне”. Това коментира Мутко, който може да се превърне в изкупителна жертва. За това намекна вече руският премиер Дмитрий Медведев.

“Ако се докаже вината му, то той няма място в правителството. Ще водим безкомпромисна борба с допинга”, категоричен беше Медведев.

offnews.bg

Подобни публикации


loading...
  1. Ами няма какво друго да направят. Останаха им само глупавите санкции и вайкането. А Русия бавно и неотстъпно върви напред. Нищо, че светът е срещу тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme