“Патриотите” – новото ДПС

rsz_karakackanov_siderov_simeonov

На фона на преговорите за формиране на правителство в рамките на този парламент, които от Реформаторския блок водят с ГЕРБ и с Патриотичния фронт, ви представяме един коментар на Полина Паунова за изданието klassa.bg (публикуваме без редакторска намеса).

“Денят е 29 юли. По онова време не просто не беше ясно какво ще се случи на президентските избори, а и ГЕРБ все още си нямаше кандидат-президент. Но пък беше почти сигурно, че националистите ще номинират Красимир Каракачанов, зад когото ще застанат ВМРО, НФСБ и „Атака”.

rsz_karakachanov_patriotichen_front

Заявката за такава коалиция имаше предимно хумористичен ефект, защото двете партийни телевизии – на Симеонов и на Сидеров – до съвсем скоро лееха ужасни думи по адрес на опонента на партийния си лидер. Именно поради тази причина изявлението на председателя на „Атака” остана малко встрани от новинарския поток на 29 юли.

„Това е поглед стратегически към една голяма формация, един широк фронт патриотичен, който може да заеме основно място в парламента. Досега винаги сме се оплаквали, че партии като ДПС са балансьори. Това може да се прекрати само с обединение на енергията и надигане над дребнавостите“, каза той тогава.

Изказването му, разбира се, беше подминато, като бе отдадено на жегата и други странични фактори, но не и на политическата обстановка към онзи момент. Сега, пет месеца по-късно, когато националистическото обединение взе 15% на президентския вот, а бежанският проблем в европейски план играе в негова полза, подобно изказване не само, че не звучи смешно, но и тревожна аларма. То е предупреждение за бъдещ развой на политическите събития”.

klassa.bg

Подобни публикации


loading...
  1. Златните пръстчета станаха три!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme