Трагедия! Цистерни от влак се взривиха в село край Шумен, има загинали и десетки ранени

rsz_tragedia_hirtrino

Цистерни с пропан бутан, част от товарна влакова композиция на българска фирма, експлодираха в центъра на село Хитрино край Шумен. Взривът е станал рано сутринта на железопътната линия Русе-Варна.

Официално се съобщава за петима загинали. Над 25 души са ранени. Според местни хора жертвите на експлозията са повече.

Много сгради са разрушени. До момента 12 души са били извадени изпод руините. Повечето къщи в селото са засегнати от взривната вълна.

pozarna-kola

Директорът на болницата в Шумен д-р Атанас Атанасов съобщи, че в спешното отделение на здравното заведение са постъпили 23 души и продължават да приемат още пострадали. Повечето пациенти са със съчетани травми. Сред тях има в шоково състояние с обширни изгаряния и фрактури на крайници, на лицеви кости, с множество набити парчета от стъкла.

„Картината е доста тежка. Има няколко души, които са в много тежко състояние“, посочи д-р Атанасов. Една жена е в с над 90% изгаряния по тялото.

„На мястото на инцидента има десетки пожарни и спасителни екипи от Шумен, Търговище, Варна и Русе, както и много линейки. Продължават действията на екипите за овладяване на пожара. Местните хора смятат, че вероятната причина за тежкия инцидент е, че влаковата композиция е навлязла в Хитрино с много висока скорост.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme