Бедността в България е голяма! 45% от българите не могат да си позволят нормално отопление

bednost-energiina

Българите най-трудно покриват разходите си за отопление и за електроенергия сред гражданите на страните от Европа.

Това беше обявено по време на дискусия на тема “енергийна бедност”. 30% от домакинствата в Югоизточна Европа се определят като “енергийно бедни” – у нас това се отнася за 39% от семействата. Такъв процент е броят на хората, които обясняват, че не могат да покрият енергийните си нужди. 34% от българите просрочват плащането на сметките си за топло, а 44,9% са в невъзможност за адекватно отопление.rsz_tok_spirat_toka_elektroenergia

12,9% от семействата обитават жилища с течове и влажни стени, обяви експертът Лияна Аджарова. Под официалната “линията на бедност” у нас са 1 579 300 българи, но само 254 998 получават енергийни помощи.

От Института за пазарна икономика изтъкнаха, че ниските доходи и високите цени са причина за бедността. Поради това много хора в България имат лоши условия за живот.

Изследване на Института за пазарна икономика показва, че на 3-4% от българите са им прекъсвали електроенергията по един път поради забавено плащане на сметките. На 2% от хората в България са им спирали тока по два и повече пъти поради “висящи сметки”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
 1. Народно достояние, гарантирано от ГЕРБ.

 2. 1. Спрете да обвинявате политическите партии или правителства. 30 години си ги избираме постоянно само си сменят местата в парламента. 2. Бедността в България не е голяма. близо 80% от българите живеят на прага на смъртта, а не на бедността.

  1. За да кажеш глупости и лъжи, трябва да минеш по моите стъпки и да изживееш живота на обикновените хора! Каня те на село да те разведа в няколко къщи да видиш какво знаяи бедност и мизерия. Да ти покажа захвърлени родители, чиито богати деца нямат време за тях, или са забравили от къде са тръгнали. Или от другите деца, от които са слава богу и моите, които едва успяват да издържат своите семейства, тогава казваш че всичко ти е наред, за да не вземаш от техния залък. Ние не просим милостиня, не искаме от вашите пари, ние си искаме това което сме внасяли години наред, за да живеем на старини човешки!!

  2. Йорданка Стефанова И Не само в селата мила!!! В градовете НЕ Е ПО-РАЗЛИЧНО !!! Много хора като мен НЕ се оплакват, защото не искат децата им да знаят как се свързват двата края!!! А Те четат и сайтовете !!! Когато ме питат моите деца , казвам ВИНАГИ, ДА не се тревожат за нас!!! Ние сме добре , СПРАВЯМЕ СЕ!!! Е ако се оплача пред чуждите хора, КАКВО??? НЕ ИСКАМ НИКОЙ ДА МЕ СЪЖАЛЯВА!!! И уверявам Ви , Не съм само аз така !!!

  3. Имате синове и дъщери—да ви помагат,ако сте ги възпитали правилно. Равни хора няма и това е нормално.

 3. БЕДНИ ЛИ ? ПОЧТИ ВЪВ ВСЯКО СЕМЕЙСТВО ИМА ПО ДВЕ / ТРИ ЗАПАДНИ КОЛИ И ПОЧТИ ВСИЧКИ ИМАТ ДОМОВЕ ! САМО МЪРЗЕЛИВИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА БЕДНИ !

 4. Ами точно “Червените” подписаха такива договори, та хората да не могат да се стоплят!

  1. Но не те продадоха Мариците на американците- най-скъпия ток от всички централи взети заедно

  2. Geo Don – Не оправдавай червените ! 30 год. лъжат народа!

  3. Geo Don, да предположим че две последователни правителства от БСП са управлявали , но едното нищо не е правило през мандата си , а само е крало , но другото е постгнало напредък във повечето свери и е оправяло бакиите на крадливото предходно БСП , вие пак хипотетично сте от БСП ще плюете ли по комунистите ?!

 5. Живка, безпартиина съм, нямам кола, имам къща но не е строена сега, не съм марзелива защото съм работила 40 години, просто съм болна трудно подвижна и паля печка чак към 16 часа, защото немога да си позволя по-вече.Неставайте нагла мръсница и не обиждайте възрастните хора, защото не знаете какво ще Ви сервира живота, затова Българския народ е на тоя хал, защото сме злобни и безсърдечни!!

  1. Децата ти къде са?

  2. Ivailo Ivanov Интересно ми е, Вие ако сте човек с чест и достойнство бихте ли легнали на гърба на децата си, бихте ли лишили внуците си от елиментарни неща, за да живееш ти по-добре??? Аз и съпруга ми, лека му пръст сме израсли по домове за сираци и сме били лишавани от всичко, слава Богу с много труд си купихме къща и отгледахме децата си. А тия които злобеят им е давано всичко наготово от поколения назад. А какво да кажем за семействата с болни деца и те ли са мързеливи, а инвалидите??? Моля всички не ни отнемайте и малкото достойнство което ни е останало!!!

  3. Тук не опира до чест и достойство , а на дълг на децата към родителите си .

  4. Те вече имат своя път, свои деца и свои грижи, ако пенсиите бяха на едно по прилично ниво, все някак си щяхме да се оправяме.

  5. Йорданка Стефанова- Ааа, Йорданке, ама имаш Лаптопче и Интернет,аа??!! Гиди Лъжла недна!!!

  6. Да ти искам нещо че да те лъжа, да внучките ми подариха лаптопа, интернета ми 7лева, , даже и пенсията ми е 332 лева с вдовишките, искаш ли подарявам ти ги ти ми дай здрвите си крака и веднага ще започна работа, и ще живея по добре. Има ли зделка????

  7. Георги Бодурски И Аз имам компютър и Смартфон!!! И два огромни телевизора, и Отоплителни уреди и телефоните ни плащат !!! Всичко е от децата!!! А Трябва ли и Тока да искам да ни плащат ??? НЕ ЖЕЛАЯ ДА НАТОВАРВАМЕ ДЕЦАТА СИ , а ги успокояваме, че се справяме сами !!! Ако и когато легнем безпомощни на легло, сигурно ще се наложи, но за сега НЕ !!! НЕ!!! и НЕ!!!

 6. това е резултата от дългото присъствие на комунистическите олигарси и агентите на ДС бивши башибозуци

  1. Включваш всички от ГЕРБ, 3/4 от РБ, цялата члунска маса на НФСБ и част от ДПС. За БСП си писал.

  2. Христо Каракерезов в гршка си точно за БСП ДПС И Атака съм писал ако схващаш за какво се говори .

  3. !При комунизма имах две малки деца ,нафтовата и акумолиращата печки работеха денонощно и никога не сме изпитвали затруднения да си плащаме сметките и да се чудим след като ги платим как и изкараме месеца.стига сте плюли комунистите,защото те се грижеха за хората и тогава имаше една стабилна средна класа.

 7. дали е от това което сте написали или е от новите крадци и мошенници/политици/

 8. 26 год вече е тази мъка , била бедна България ли , нямаме съд който да събере парите от далаверите които българските управляващи въртят от 89 год насам !

 9. Бедността в България е не само от последните 25години,а от много години преди това.Причините са много.Проблема е как да се отстраняват.

 10. НА КОЙ МУ ПУКА-КАРАТ КОЛИ ЗА МИЛИОН,ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ,БОНУСИ И ЖИВЕЯТ НА НАШ ГРЪБ

 11. И не само отопление , а елементарни нужди.

 12. Стара поговорка гласи че сит на гладен не вярва

 13. най-покорния робски народ сме……..ОВЦЕ….

 14. Три пъти преди 89 год . държавата е фалирала . Свако ми беше шеф в търговията и в 12 часа посред нощ му се обаждаха , когато ще се вдигат цените . По това разбирах , че нещо не е наред в държавата и има инфлация .

  1. Инфлацията не е фалит. Тя в малки размери е необходима. Девалвацията на лева е проблем. Сега, обаче, е закачена за еврото. След 89 год. всичко ни е наред, нали?

 15. Но мигрантите в България са добре обгрижвани.Питайте Бъчварова.Тя ще ви информира,че даже са замислили да строят още три”кризисни площадки”за мигрантите.А за нашите безработни,бездомни,безпарични българи и за немощните стари хора,изоставени и забравени по селата дали са се замисляли?

 16. Б.б.прочети и се засрами,ако можеш.

 17. Boiko zatova naroda ti pokaza 4erven karton

 18. КАТО ГИ МЪРЗИ-ДА МРАТ! ПСЕТА МРЪСНИ!

 19. МАЙКА ВИ ДА ЕБА И МРЪСНИ СЕЛЯНИ, МРЕТЕ!

 20. “Благоденствие”, създадено рез последните 27 г. от клиентелистката секта на БКП – БСП.

 21. БСП и ДПС много са огладнели направо вият от глад

 22. За съжаление и аз съм сред тези 45 %

  1. И мен ме осъдиха за парно, което не ползвам.

 23. Червено.бг вие съвсем сте изпушили 45% това е половината държава. Не ви вярвам Червено.бг

  1. Има една поговорка”Ситият на гладния не вярва”

 24. Ако всички европейци са като нас….. Дай Боже да не са, защото хич не е добре.

 25. Казвате че сте бедни.Излизам на улицата само класни автомобили .Всички хотели пълни във заведенията празно няма пенсионерите хвърлят от балконите пачки Всеки има собствен дом и автомобил Това никъде го няма

  1. Иди в провинцията и се огледай по добре . София не е цяла България .

  2. Зависи от гледната точка. А видял ли си, че някои и колко хора ровят в кофите за боклук. Не всеки в нашата страна може да краде.

  3. Тая жена не си дава сметка ,какви ги бълва..Да попита възрастните хора как оцеляват със 150-200 лв пенсия,тези дето не са реститути,но пък цял живот са работили.Да си отвори очите за хора високо образовани и интелигентни,принудени да ровят из контейнерите.Да се огледа за бездомните ,зимуващи в кашони.Омерзена съм от подобни хора,които си затварят очите за очевадните неща.Да,много българи имат дом,но не е купен или строен в последните 25-26 години,при това не е видял този дом и една боя по стените,поради липса на средства.Да,имат много българи коли,ако под кола се разбира бричка купена на старо,но често стояща в гаража,пак по същата причина-пари липсват за бензин,за златните венетки и т.н.И после,кои сме ние г-жо Георгиева,не сте ли една от нас,от българите?

  4. тя е комунистка от герб толкова и е семето в тиквата

 26. Какво е нормалното…+ 30 в къщи, при -1 навън

 27. и отделно топлофикациите ни ДЕРАТ със сградна инсталация . В този момент в град Габрово / Крушата / нямаме парно / и това е от началото на сезона ./ ….ще видим какви сметки ще ни начислят/ за месеца. Освен това от комина на Топлофикация Габрово постоянно БЪЛВА черен пушек. НА ВНИМАНИЕТО НА КМЕТИЦАТА НА НАШИЯТ РОДЕН …..ГАБРОВО

 28. Как нема да сме като 27 год едни и същи мутри мутри ни управляват, уяли се, ошлайфали се,изстискват ни като центрофуги, а ние тъпаците мълчим и тичаме да ги избираме и да ги пратиме пак да ни пият кръвчицата.Виновните сме си ние и не трябва да ги избираме същите кръвопийци.

 29. Предстоят коледни празници и много похапване ,а има начин да намалите апетита и да не се угоявате като прасета ,че фигурата се разваля и после …..мъка,мъка със свалянето на килограмите .Взех си този спрей,нося го в чантата,пръскам и наистина намалява апетита- не се изкушавам да ям като съм с него,пици,торти,абе супер е,препоръчавам го http://goo.gl/CSeMql

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme