Лидерът на БСП: Президентът и партийни лидери ни “натискаха” да направим общо правителство с ГЕРБ

kornelia-ninova

“Многократно са отправяни призиви към ГЕРБ и БСП да формират заедно правителство”. Това призна лидерът на социалистите Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание. Тя отговори на изказване на Волен Сидеров, който обяви, че политиците не трябва да хвърлят страната в нестабилност.

“Да, такъв призив имаше и на Консултативния съвет за национална сигурност, при това многократно и настоятелно – ГЕРБ и БСП да направят кабинет”, отвърна Нинова. Тя потвърди, че такива призиви е имало от страна на президента и на лидери на партии.

“Това отговорност към държавата ли е, или власт на всяка цена?”, запита риторично Нинова. Лидерът на социалистите подчерта, че БСП не иска да направи кабинет просто и само заради властта.

Нинова бе категорична, че няма как ГЕРБ и БСП да направят правителство при големите разминавания на приоритетите им. Тя даде за пример, че социалистите не могат да приемат 16 милиарда външен заем или да одобрят пръстовите отпечатъци в болниците.

“БСП усети, че светът върви към промяна”, заяви Нинова. Тя добави, че българският народ е гласувал против статуквото и това може да бъде гарантирано от новоизбрания президент Румен Радев.

loading...
  1. вярвам на Нинова а не на БСП с новият им лидер дано нещо се промени но не съм много сигурна нов бардак със стари труженички а те знаят само стари номера трябва всичко да се промени но най трудно се променя съзнанието

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme