Премиерът в оставка Борисов уреди 100 чиновници на работа в Брюксел! Най-много са от министерството на…

evropeiski-savet

Повече от 100 души от държавната администрация заминават от началото на следващата година в Постоянното представителство на България в Брюксел. Това става ясно от решение на Министерски съвет, което е взето неприсъствено на 28 ноември. Решението не е мотивирано, но вероятно допълнителната бройка в Представителството ни в Брюксел е свързано с предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз. 

С решението на правителството администрацията в Брюксел набъбва точно със 104 души, 100 от които представляват “допълнителни временни бройки”. Техният престой в Белгия ще бъде от началото на следващата година до 30 септември 2018-а. 

Най-голям брой на допълнително командированите е от страна на Външно министерство – 36 души. От тях 14 са дипломати, а 22-ма са административни и технически служители, в това число секретар-координатори. Впечатление прави, че въпреки очертаващата се бежанска криза, в графата “Миграция и убежище” Държавната агенция за бежанците ще прати само един служител. Допълнителен представител в Брюксел ще имат и от ДАНС. 

Квотите на командированите на останалите ведомства са: 2 от администрацията на Министерски съвет, 6 от МВР, от които двама души администрация, Министерство на финансите и Агенция “Митници” – по 5 души, Социалното министерство – двама души, Министерството на отбраната – 1 служител, Министерството на правосъдието – 4-ма, Министерството на здравеопазването – 1 представител, Министерството на образованието и науката – 2-ма, Министерството на културата – двама, Екоминистерството – 4-ма души, Земеделското министерство – 6 души, Министерство на транспорта – 7 души, Министерство на икономиката – 6 души, Министерство на енергетиката – 2-ма, Спортното министерство и Патентното ведомство – по 1 човек. 

Четирима души допълнително отиват като дипломатически служители. С тях общият брой на новите бройки става 104. Общата численост на командированите в Брюксел от 114 до този момент, сега вече ще бъде 218 души.

Тези служители ще получават освен редовните си заплати, но и “допълнителни възнаграждения” и командировъчни при задграничен мандат. Тези средства ще са за сметка на съответните министерства и ведомства, пише OFFnews. Парите за издръжката, оборудването, поддържането и използването на сградата на Постоянното представителство също идват от бюджетите на съответните министерства.

offnews.bg

Подобни публикации


loading...
  1. Бравооо уреди си хората

  2. ami 4ectito.240 xrantytnitci v balgaria i o6te tolkova v belgia.i vce pari niama za normalnite ne6ta i normalnite balgari.

  3. а така защо не ги уреди тук

  4. …. името на сайта говори достатъчно, дали може да му се вярва, тази новина сигурно ще я има и в брадва.бг, секира.бг, невероятно. цом. епохални времена.нет имаше още секири, скандали и т.н… Ето как се печели на чужд гръб – виждаш “сензационната” новина (защо само 100, а не 1000) цъкваш да я прочетеш и отиват няколко цента (дори може да са по-малко от цент, ама ако влизанията не са малко пак си е кирия) в правилния джоб на създателя на сайта… – хем пропагандата и завършена, хем ще паднат и някакви кинти…

  5. Харесвай го още народе……

  6. Човек трябва да няма ЕДНА – ЕДИНСТВЕНА капчица мозък, за да се хване на тази лъжа. Плюят го Бойко, както си искат маскарите в държавата, ама като търсят новини, ДЖУРНАЛЯТА са върху него като мухи на сладко. Само той прави новините. Никога не съм ги виждала така да са приклещили глава на друга българска партия. Да си ни жив и здрав, Бойко! Няма друг като тебе.

  7. Драги червени ако това е истина той е взел пример от вас респективно БСП – при всяко сдаване на властта те назначават на различни постове сума техни некадърници които после и с съд не можеш да махнеш….

  8. САМО ГЕРБ И БОРИСОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme