Лидерът на БСП: Не можаха да поделят постовете от вчера до днес

ninova-bsp

“Нещо се случи от вчера до днес. Не можаха да си поделят властта и раздаването на постовете”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира резкия обрат в позицията на ГЕРБ. Днес те се отказаха от вчерашната заявка, че ще подкрепят в Народното събрание правителство на Патриотичния фронт или на Реформаторския блок, но няма да участват в него.

borisov-cvetanov-goranov

Парламентарната група на ГЕРБ днес се събра на извънредно заседание и реши, че настоява за провеждането на предсрочни парламентарни избори. От партията смятат, че нито една политическа сила в това Народно събрание не е в състояние да състави стабилно правителство.

От ГЕРБ твърдо заявиха, че няма да участват в управление при този парламент и в партньорство с партии, които са проявили популизъм с искане за минимална пенсия от 300 лева. Лидерът на БСП обаче припомни, че позицията на Патриотичния фронт за пенсиите се знае отдавна и тя не е изненада за ГЕРБ.

Искането за за минимална пенсия от 300 лева беше известно и вчера, когато заявиха готовност да подкрепят кабинет с мандат на Патриотичния фронт, припомни Нинова. Поради това тя е категорична, че това не е същинската причина за обрата в нагласите на управляващата партия.

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme