Нов скандал около военния министър в оставка Ненчев! Ведомството му продава имот на цена 10 пъти под пазарната, обявили сделката като “тайна продажба”

nenchev-sledstvie-obviniaem
Съмнения за корупция с имот на Министерството на отбраната. 11 декара в столичния район “Младост” се продават на търг за 791 000 лева начална цена.

Според брокери квадратен метър земя в тази част на столицата струва поне 10 пъти повече. Търгът ще бъде проведен на 29 декември, показва справка в сайта на военното министерство, ръководено от Николай Ненчев.

Съмненията за корупция отправи Георги Кадиев от партия “Нормална държава”, цитиран от Нова телевизия. Според него е съмнително и това, че имотът се продава именно в последните дни на годината, когато е почти невъзможно някой да направи проверка.
“Това за мен е 100% корупция. На сайта на Министерството на отбраната дори е качен файла за продажбата с името “тайна обява”. Това заяви в ефира на Нова телевизия Георги Кадиев. Той дори показа снимка на линка, от който се сваля файла. Вижда се, че той е наречен “тайна продажба”.
rsz_skandalen_fail_nenchev

“Първо е обявено на 21 ноември, след като Бойко Борисов обяви, че подава оставка. Тогава изведнъж ведомството на Ненчев започва да движи далаверата. Търгът е на 29 декември, стартовата цена се води по 35 евро на квадратен метър. Така е направен търгът, че никой да не разбере за него, никой не знае какво пише в документацията”, заяви Кадиев.

“Тези затворени обществени поръчки на Министерството на отбраната винаги са били проблем. Около 6 декара от парцела остават за ведомството. Едно време там е бил гарнизонен арест. Доколкото знам там има 5 постройки. Отговорността носи един земеделец в министерството. Градинките в “Младост” които са спорни, които искаме да спасим, са общо около 14 декара. Те трябва да бъдат прехвърлени към Столична община и тя просто може да ги спаси съвсем лесно така”, смята политикът.

“За търга разбрах от сайта на Министерството на отбраната. Жена се обърна към мен чрез “Фейсбук”. Оказа се, че е брокер на имоти, който понякога проверява имотите от сайта на отбраната, защото както тя се изрази “има интересни обяви”. Тя ми прати скицата на имота и ми каза, че това според нея е абсолютна далавера. Няколко пъти е участвала в търг на Министерството на отбраната и никога не е печелила. Тя обаче никога не е получавала документи, кой е спечелил, кой е участвал и за каква цена е закупил имота”, каза Кадиев.

Атанас Запрянов – зам.-министър на отбраната, пристигна в студиото точно след политика. “Първо трябва да бъдем прецизни, няма нищо тайно. Файлът не знам защо се казва така. Тези имоти са от излишните имоти още от началото на тази година”, каза той. Зам.-министърът беше запитан многократно защо файлът се казва “тайна обява”, но не пожела да отговори.

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme