Антон Кутев от БСП: Новоизбраният президент Румен Радев трябва да развива отношенията ни и със САЩ, и с Русия

rsz_kutev_bsp

“Новоизбраният президент Румен Радев трябва еднакво добре да развива отношения както с Русия, така и със САЩ”. Това каза членът на Националния съвет на БСП Антон Кутев пред БНТ.

“Ако трябва да се изразя метафорично, очевидно е, че българския президент трябва да говори еднакво добре и руски, и английски. Отношенията ни и от едната, и от другата страна трябва да бъдат развивани. Няма спор, че ние сме една държава-членка на НАТО, но ние имаме нужда от отношения с Русия”, заяви Кутев.

rsz_radev_na_fona_na_shipka

“В БСП едва ли някой има илюзия, че генерал Радев ще се еманципира бавно от партията. Напротив, по конституция президентът е надпартиен. Генерал Радев беше една непартийна кандидатура и затова неговата еманципация от БСП е очевидна. Това, че той дойде преди няколко дни да поздрави и да благодари на БСП за победата е нормално. В крайна сметка той беше издигнат от БСП”, поясни Антон Кутев.

Той подчерта: “Аз нямам никакво съмнение, че генерал Радев няма да бъде зависим кандидат”.

Кутев изрази увереност, че новият български президент няма да бъде конформист”. По думите му това е човек, който знае какво иска да прави, знае накъде е тръгнал и БСП много трудно ще му влияе.

Членът на Националния съвет на БСП прогнозира, че президентът Плевнелиев няма да успее да състави трето служебно правителство, защото няма да намери кадри за такова.

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme