Продължават разпитите на министри в оставка от правителството на Бойко Борисов

nenchev

Днес продължават разпитите на министри в оставка от правителството на Бойко Борисов. Те отговарят за решението за бартера на ваксини между България и Турция, което е подписано от тях неприсъствено.

Вчера в Столичното следствие бяха разпитани вицепремиерът и образователен министър в оставка Меглена Кунева, вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Румяна Бъчварова, военният министър в оставка Николай Ненчев и министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова. nenchev

Всички те обясниха, че са питани как е взето решението за турските ваксини на подпис. Трябвало е да обяснят дали лично са подписали решението.

В понеделник здравният министър в оставка Петър Москов получи три обвинения по повод бартера с ваксини, извършен с Турция. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. За безстопанственост ще отговаря и заместник-здравният министър Адам Персенски. Москов е привлечен като обвиняем в съучастие с него.rsz_moskov

“Персенски е бил изключително деен помощник на Петър Москов”, каза Арнаудова. С цел облага за Република Турция двамата са ощетили българската държава. Нарушавайки законовите процедури, министър Москов е приел дарение от Турция. В разрез със законовите регламенти Министерството на здравеопазването е заплатило ДДС върху 200 хиляди броя ампули и разходите по доставката на ваксините. 323 хиляди лева са настъпилите имуществени последици от действията на Петър Москов.

Подобни публикации


loading...
  1. Народен съд с днешна дата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme