Даниел Кадик от “Фридрих Науман”: Борисов дестабилизира България

rsz_boiko_borisov

“Много съм изненадан, че Бойко Борисов наистина реши да подаде оставка. С това още повече дестабилизира политическата система в страната, особено сега, във времената на конфликти и когато хората очакват лидерство”. Това коментира пред БГНЕС Даниел Кадик, директор на “Проект Югоизточна Европа на Фондация за свободата “Фридрих Науман”.

daniel-kadik-ot-fridrih-nauman

“Сега мандатът на сформиране на правителство се връща на БСП. Това обаче ще е много трудно. Смятам, че вървим към предсрочни избори най-късно през май 2017 година”, коментира Кадик.

“Това ще са третите предсрочни избори от 2013 година и това само по себе си предизвиква въпроса, доколко полезни ще са те за българския народ. Как хората да очакват разрешаване на проблемите, какви перспективи могат да имат, след като политическото ръководство се сменя така често. Допускам, че Бойко Борисов отново ще се кандидатира за премиер и целта му е да бъде на власт при българското председателство на Европейския съюз. Това може де е бил един от мотивите му да заложи на слаб кандидат на президентските избори. Дава се възможност на Борисов да напусне управлението, да остави страната в нестабилно състояние и да се върне отново на власт, както бе през 2014 година с обещанието, че нещата ще станат по-добри” отбелязва директорът във фондация “Фридрих Науман”.

Източник: БГНЕС.

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme