България избра! Ген. Румен Радев е новият президент

rsz_radev_na_fona_na_shipka

Генерал Румен Радев постигна решителна победа на втория тур от изборите за президент. Той беше избран за държавен глава на България. Петият ни пореден президент спечели с над 20 на сто преднина пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева.

По данни на “Алфа рисърч”, той е подкрепен от 58.1% от гласоподавателите. По информация на “Галъп”, подкрепата за Радев е по-висока – 58.5%.

По последни данни, опонентът му в надпреварата Цецка Цачева е събрала 35.3 % от вота (“Алфа рисърч”), 35.7% според “Галъп” 

Кандидатът, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, водеше и на първия тур. Тогава спечели 25.44% от гласовете срещу 21.96% за Цецка Цачева.

След победата си на 6 ноември ген. Радев заяви, че няма да търси подкрепата на други партии за втория тур на вота, защото диалогът му е с българските граждани.

 radev-i-us-voenenКой е ген. Радев

Ген. Румен Радев е български военен, генерал-майор. Роден е на 18 юни през 1963 година в Димитровград. През 2003 година той завършва с отличие Военновъздушния колеж “Максуел” в САЩ. Магистър е по “Стратегически проучвания”.

През август 2016 година политическите партии БСП и АБВ официално го издигнаха за кандидат за президент. От АБВ оттеглиха подкрепата си само месец след това.

Преди да бъде издигната кандидатурата му за президент, ген. Румен Радев напусна позицията си на командващ на Българските военно-въздушни сили поради несъгласие с политиката на военния министър Николай Ненчев.

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme