Скандална статия в турския вестник “Милиет”: Цачева ще спечели на първи тур с подкрепата на партията на Местан!

rsz_milliet_cacheva

Турският вестник “Милиет” публикува статия, в която се твърди, че Цецка Цачева ще бъде избрана на първи тур от президентските избори с гласовете на партията на Местан – ДОСТ.

rsz_milliet_cacheva

“Президентските изборите на 6 ноември ще бъдат първи политически изпит пред избирателите на народните представители от турски произход, учредители на политическа партия ДОСТ. По-рано те понесоха опита за отстраняване от политическия живот поради декларация в подкрепа на Турция”. Това пише турският вестник “Милиет”, който е близък до управляващите в Анкара, цитиран от “Дневник”.

Преди две седмици лидерът на ДОСТ Лютви Местан обяви “непоискана подкрепа” за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, която беше отхвърлена категорично от премиера Борисов. Турският вестник “Милиет” обаче не отбелязва това. Той пише, че ДОСТ си поставя за цел “да съблюдава правата на българските турци и българските граждани, живеещи в Турция”. Още преди обявяването на кандидатите за президент новата партия на Местан успяла “да усети активно пулса на своите избиратели”.

В статията се посочва, че въпреки “ограничения си кадрови ресурс партията работи усилено. Тя провежда активна кампания с избирателите си в България и най-вече с 500 000 избиратели в Турция”.

Тази цифра е твърде произволна, защото Местан просто няма ресурс да работи с 500 000 избиратели в Турция. Вестникът я визира, за да манипулира читателите си за “политическата тежест” на ДОСТ, която в действителност е твърде скромна, коментира epicenter.bg.

“ДОСТ работи неуморно, за да представи своя кандидат само за 15 дни пред цяла Турция”, пише още “Милиет”. Последното мероприятие в подкрепа на българския кандидат за президент било в квартала “Еюп” на Истанбул. То било под ръководството на заместник-председателите на партията Шабанали Ахмед и Айдоган Али.

На предходните избори в Турция бяха разкрити 126 избирателни секции. Според последните законодателни промени в България обаче се предвижда те да не са повече от 35.

ДПС подкрепя бившия министър-председател Пламен Орешарски, но не провежда активна кампания в Турция, освен че има две събития – в Измир и в Истанбул, отбелязва “Милиет”.

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme