Национално представително изследване: Убедителна победа на ген. Радев при балотаж на изборите за президент

cacheva-radev

Ако балотажа на изборите за президент беше проведен сега, Цецка Цачева от ГЕРБ щеше загуби не само от подкрепения от БСП кандидат-президент ген. Румен Радев, но и от общата номинация на националистите Красимир Каракачанов.

balotazg-cacheva-radev

Това е заключението от национално представително изследване на “Маркет линкс”. То е извършено в периода 24-30 октомври и е изготвено по поръчка на bTV. При него са анкетирани 1006 души.

При втория тур на изборите бившият командир на военно-въздушните сили би получил 30,70% от гласовете, докато за председателя на Народното събрание бюлетина биха пуснали 25% от анкетираните. Резултатите от допитването показват, че Красимир Каракачанов също би победил Цачева на балотаж – 28,50% срещу 24%.

Евентуален балотаж между Каракачанов и Радев се очертава като значително по-труден за прогнозиране. За генерала биха гласували 27,20% от анкетираните, а за лидера на ВМРО – 26,10%.

Изследването показва, че на първи тур кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева би спечелила с малко над 1% преднина пред Румен Радев – 19,40% срещу 18,10%. Сигурен трети е Каракачанов с 8,5% подкрепа.

bTV

Подобни публикации


loading...
  1. Не моа дс разбера до кога шъ ни водите за носа? Нима смятатв че не виждаме по далече от носа си? Всички изследвания са поръчкови и са стъкмистика! Народът вярва на патриотите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme