Кой опетни доброто име и честта на кандидата за президент ген. Румен Радев

rumen-radev

“По време на излъчване на парламентарен контрол по БНТ 1, станахме свидетели на грубо погазване на изборните норми на Изборния кодекс”. Това се казва в жалба до Централната избирателна комисия (ЦИК) от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на републиката.

desislava-atanasovaВ жалбата се посочва, че народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова е представила парламентарна декларация, опетняваща доброто име и честта на кандидата за президент на Република България ген. Румен Радев.

“Считаме, че това е противозаконно нарушение на чл. 182, ал. 1 от Изборния кодекс, който забранява предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала”, пише още в жалбата.

От Инициативния комитет напомнят, че Народното събрание е национален законодателен орган. “Използването на неговата висока държавническа трибуна, с цел създаване на неверни и негативни настроения в българските гласоподаватели и зрители на БНТ 1, в период на предизборна кампания, е незаконосъобразно нарушаване и погазването на правилата на предизборната агитация, за което се предвиждат административно-наказателни мерки – глоба в размер от 300 до 1000 лева по чл. 480, ал. 1 от Изборния кодекс.

По-рано по време на парламентарния контрол депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че “демагогията може да бъде дефинирана просто и ясно в слогана – “защото сме социалисти” и с имената Корнелия Нинова, Илияна Йотова и Румен Радев”.

“Защо смятам така ли, дами и господа?  Защото преди минути стана ясно, че всъщност Радев не е подал оставка като несъгласен с правителството, Радев е подал рапорт за пенсиониране, взел е 20-месечни заплати, взел си е обезщетенията”. Това заяви Атанасова и обвини генерала, че е летял общо 10 часа и за тях е взел средства.

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme