“Червените боклуци” построихме България

bok2

Ще се опитам да съпоставям това, което беше до 1989 г., и след това (не съм носталгично настроен, а реалист).

До 1989 г. НР България имаше две напълно окомплектовани армии (третата беше резерв) с 300 бойни самолета. Армията ни наброяваше 130 хил. щика. В сегашно време ще замълча. Всички министри на отбраната през ерата на демокрацията бяха от „некадърен“ нагоре.

В областта на леката промишленост ще спомена само един отрасъл: до 1989 г. България произвеждаше годишно 8 300 000 чифта обувки. Едрият добитък наброяваше 1 648 000 глави, в сравнение със сегашните 638 хил. По производство на мотокари и електрокари бяхме на първо място в света. Но къде им е гробът на производствените зали днес, никой не знай, никой не знай. По Пенчо Славейков.
В края на 1989 г. индустриалните ни предприятия бяха 2539 броя с 1,58 млн. души. Износът беше 16,2 млн. долара годишно. Всичко това е сътворено от „червените боклуци”, т.е. нашето поколение, което бавно, но сигурно си заминава от този свят, унижено от недостойните негови наследници. През 1960 г. населението на страната ни беше 7,3 млн. За 26 г. населението се намали с 2 млн. от изселване. Годишно умират 180 хил. души. Към края на 2015 г. 159 села са били напълно обезлюдени, а в 1133 села живеят между 1 и 10 възрастни хора. Преди 1989 г. Министерството на здравеопазването разполагаше с 5300 болници, поликлиники, санаторно-курортни и детски заведения. Също така и с 1580 броя легла. Сега – не ми се говори.

Върхът на безобразието на сегашните управници е проектът „Белене“ и КТБ. С това си деяние тези безхаберници нанесоха на своя народ милиарди загуби, нищета и стопанска разруха.

Братя и сестри, низвергнати от живота, вземете съдбата си в свои ръце! Да поставим вагабонтите там, където им е мястото. Призовавам всички гладуващи и мизеруващи българи от днес да не хленчим, а да се борим за нашето достойнство. В противен случай, всичко е от лукаваго.

Гергин Гюров

Източник: Ретро

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
  1. Божидар Минев

    Имаше неща които не ми харесваха тогава,но за икономика ,селско стопанство,армия няма какво да сравняваме.

  2. Допуснахме около 1000 аутсайдери, кретени и бандити да внушат на 8 милиона, че са живели лошо и, че онова, което е било 45 години като най-успешен период в цялата ни история е боклук, за да ги ограбят, унижат, обезценят и погребат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme