Кандидатът за президент ген. Радев: Трябва да разрушим монополите

radev-kampania

Трябва да разрушим монополите, защото те пресират малкия и среден бизнес и да създадем предвидима среда за развитие”.

Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев на среща с представители на микро, малкия и средния бизнес. Той каза, че за страната ни е изключително важно да има производство и перспективи за развитие.

radev-kampania

“Моят основен приоритет е сигурността, а без икономика и развитие на бизнеса няма сигурност. Гръбнакът на нашето общество са микро малките и средните предприятия – 1,5 милиона българи се прехранват от тях”, обясни кандидатът за президент, цитиран от пресцентъра на БСП.

Ген. Радев подчерта, че основен проблем пред малките и средните предприятия е липсата на достъп до кредитиране и до изпълнението на обществени поръчки, които отиват само при големите фирми. Той допълни, че има проблем и с лоялната конкуренция – статистиката показва, че първите 100 фирми почти удвояват печалбата си за последната година, което е изключително тревожно. “Малкият и средният бизнес се натиква все повече в ъгъла. Ако тази тенденция продължава, това означава да генерираме безработица, социално изключване за много хора, липса на конкуренция. Така не може да продължава”, категоричен бе той.

Ген. Радев посочи като друг основен проблем на бранша големият административен натиск и регулации. “Големите фирми имат ресурс да отговорят на все по-големите изисквания, но малките предприятия няма как да го направят. Примката все повече се затяга и малките предприятия се задушават, а именно те трябва да се стимулират”, каза още той.

Кандидатът за президент пое ангажимент като президент да създаде Съвет за икономическо развитие. Той обясни, че този Съвет ще действа постоянно. Той ще бъде отворен за представителите на микро, малки и средни предприятия, които са предприемачи в България, инвестират и създават работни места.

“Съветът ще генерира идеи, как да се развива бизнесът, как да просперира и как тези идеи да бъдат представени по най-добрия начин”, обясни ген. Румен Радев.

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme