Лидерът на БСП: Румен Радев и Илияна Йотова са носители на промяната в България

“Румен Радев и Илияна Йотова са носители на промяната в България”. Така председателят на БСП Корнелия Нинова описа кандидатите за президент и вицепрезидент, които са подкрепени от социалистите.

rsz_ninova_stanishev

“Българско производство, работни места, образование, обвързано с икономиката и здравословен начин на живот са важните неща, които ще правим, когато спечелим предсрочните парламентарни избори. Първата стъпка към тази промяна в държавата обаче е спечелване на президентските”. Това заяви Нинова по време на обучение на млади активисти, организирано от Партията на европейските социалисти (ПЕС) и БСП.

“Благодаря ви млади хора за това, че сте тук, за да станете лицата, говорителите на силната кандидат-президентска двойка Румен Радев, Илияна Йотова. Благодаря ви и за това, че благодарение на вас получихме едно прекрасно начало на кампанията”, каза лидерът на БСП.

Тя описа Румен Радев и Илияна Йотова като почтени хора, открити, подготвени за постовете, за които са издигнати. Според нея изборите се случват в една изключително напрегната обстановка. “Поради това сигурността и социалната тема са водещи”, коментира тя. Нинова обясни, че първата тема е част от правомощията на президентската институция – и вътрешната и външна сигурност.

“В последните месеци правителството на Борисов извърши тежко предателство, спрямо националния интерес на България. Случаите са много. Както този с кандидатурата на Ирина Бокова, совалките на Борисов между Турция и Европа и предложението му да паднат визите за турски граждани, без Турция да изпълнява условията по договора”, каза председателят на БСП.

Тя допълни, че темата с бежанците става изключително опасна и ролята на президента е много отговорна. “Каквото и да се говори, заселването на бежанци е факт. С постановление българската държава ще заселва бежанци в общини с тежки демографски проблеми”, заяви тя. Според нея погрешно е и отношението на управляващите към санкциите срещу Русия.

По думите й социалната тема също е ключова. “Президентът може да решава проблеми и по тази тема, налагайки вето. Росен Плевнелиев не наложи вето на нито един антисоциален и антиконституционен закон. Не наложи вето и на здравната реформа. Той обаче наложи вето на промените, засягащи търговските вериги, които ние предложихме, защото защитава лобистки интереси”, подчерта лидерът на социалистите.

“Президентската кампания е много важна за бъдещето на страната ни. Румен Радев и Илияна Йотова са много силна кандидат-президентска двойка. Те са с доказани качества и се допълват”, заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев пред събралите се младежи.

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme