Сергей Станишев: ГЕРБ са много по-слаби от 2011 година

stanishev

“Цели 6 месеца чакахме да видим “какво ще роди планината”. И тя роди Цецка Цачева. ГЕРБ са доста по-слаби от 2011 година. Ако Борисов кажеше тогава: “това не е чаша, а ябълка”, хората щяха да вземат чашата за ябълка. Имаше голямо доверие към него”. Това каза лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев пред Нова телевизия

“Цачева ще бъде най-лоялна към премиера. Намерението е президентската институция да не бъде самостоятелна, а да бъде подчинена на министър-председателя. И Цачева ще направи това”, категоричен е Станишев.

“Огромният и срамен скандал около Кристалина Георгиева е външнополитически провал за премиера. Това също подкопава доверието към ГЕРБ. Бокова имаше изначално добри шансове за ООН. Подкрепата й на институциите обаче беше “куца”.Тя беше саботирана. Вътрешни хора са работили срещу Бокова от доста време. Вътрешен министър го е правил”, предполага лидерът на ПЕС.

Попитан какво е мнението му за кандидатурата на Пламен Орешарски за президент, Станишев отговори: “Кандидатурата на Орешарски помага да се разпилеят гласовете на левицата. Скоро ще стане ясно дали сам играе или има сериозна политическа подкрепа”.

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme