Румен Радев: Длъжни сме да победим за доброто на България!

unnamed

Българин не е участ, българин е чест!

„Промяната започва от вас!  Промяна за доброто на България!  Затова сме длъжни да победим!”. Това заяви пред събралите се кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев.  По думите му на България е нужен президент с воля и характер, който да сплотява нацията около значими цели и да изпълни със съдържание президентската институция и да върне достойнството и вярата на българските граждани. Той подчерта, че от нас зависи дали  ще продължи упадъкът на българската държавност и разграждането на общия ни дом или най-сетне ще си върнем контрола. Кандидат-президентът попита дали ще приемем готвената ни участ на буферна зона за нелегални мигранти или  ще предприемем решителни мерки да съхраним себе си като българи.

Ген. Радев пое ангажимента, в днешното време на растящи вътрешни изпитания и външни заплахи, да бъде президентът с ясни приоритети: укрепване на националната сигурност във всичките й измерения; външна политика с характер, която да се изработва вътре в страната ни и да се отстоява навън; ефективно взаимодействие и повишено доверие между институциите; да сме лоялен член на НАТО и ЕС, но не с клакьорство и заклинания, а с реални действия.  Като основни сфери, които ще изведе на преден план той посочи: икономическото и духовното развитие, образованието, здравеопазването, демографията, доходите и правата на гражданите. Генералът обясни, че за постигането на тези цели ще търси максимално съгласие между институциите, партиите, гражданските сдружения и организации. „България трябва да разчита на таланта и капацитета на всички българи. Те са нашият капитал”, подчерта ген. Радев. Той каза още, че да сплотява и води хората в изпитания към победа със силата на личния пример е било негов дълг и призвание и е готов да поеме отговорността на държавника, от когото България се нуждае в тези бурни и смутни времена.

„Ще бъда инициативен президент, който ще търси решенията за доброто на България.  Ще бъда силен президент, но не заради пагоните, а в името на каузата България. Ще бъда отговорен президент, който ще работи открито, ще изпълнява поетите ангажименти и ще отстоява решенията си. Ще бъда президентът на всички български граждани. Защото българин не е участ, българин е чест”, заключи ген. Радев.

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme