Корнелия Нинова: Дошъл е моментът да бъдем българи! Не давайте България!

rsz_parlament_skandal_plakati

Декларация от името на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

Вчера се разбра, че с решението си да подмени кандидатурата на България за генерален-секретар на ООН, Бойко Борисов обслужи чужди интереси и предаде България. Нека видим как объркан в провала си самият той потвърди тези наши думи и се самоунищожи.

radev-iotova

Първо каза: „Имахме информация, че Ирина Бокова ще получи вето”, „Получихме писма от други държави с искане за издигане и подкрепа на Кристалина Георгиева”.

Г-н премиер, кои чужди държави ви наложиха Кристалина Георгиева и от кога чужди държави с писма определят решенията на България?

Второ, което каза г-н Борисов: „Като видяхме, че Бокова няма шанс, решихме да я сменим”. Защо други уважаващи себе си и народите си премиери не смениха кандидатите си, въпреки че те нямат шанс, а единствено България стана за резил пред света?

Ако Бокова е оттеглена, защото има комунистическо минало, Борисов на какво основание управлява държавата?

Трето, „Ирина Бокова прояви нахалство и не се оттегли”. Г-н Борисов, след вчерашното предателство, всеки българин, който има смелостта да ви каже „Не” не е нахалник, а патриот.

Четвърто, „Няма да давам още 4 години на една комунистка”. Ако основанието за оттеглянето й е комунистическото минало, Вие, г-н Борисов, на какво основание управлявате държавата? Не сте ли били член на БКП и когато се е наложило да избирате между любомото Ви МВР и пожарната, или членството Ви в БКП, сте изоставили пожарната и МВР, за да останете партиен член?

На какво основание, ако комунистическото минало е важно, издигате друг човек с комунистическо минало – Кристалина Георгиева? На какво основание издигате за президент бивш партиен секретар на БКП. Първото падение на едно човешко достойнство е да се отречеш от миналото си, от семейството си, от рода си, от баща си. Който е направил тази първа крачка, ще направи и втората – да се отрече от историята и от родината си. Ето как става това в момента. Преди 2 седмици изнесохме информация, че правителството готви трайно заселване на бежанци в България, за да решава демографския ни проблем. За първи път това изречение беше произнесено от Кристалина Георгиева.

Зададохме въпроси кой го реши, кога, къде, защо? Тогава скочиха от ГЕРБ и сега също казват: „Това не е истина”, а мен лично нарекохте лъжкиня. Хайде сега да видим, кой лъже?

Уважаеми българи, към вас се обръщаме,

На 12.08.2016 г., на закрито заседание, може би, за да го скрият от вас, правителството на Бойко Борисов приема постановление 208. В него пише, че кметът на общината: организира приемането и жилищното настаняване на чужденеца и неговото семейство, предоставя материална или финансова помощ за посрещане на основни битови нужди на чужденеца и неговото семейство, вписва го в регистъра на населението на Република България, подава заявление за издаване на български лични документи,  избира му личен лекар, регистрира го в бюрото по труда, осигурява задължителна предучилищна подготовка на децата и задължително училищно обучение на учениците, заплаща здравни осигуровки, за всяко лице, за което има споразумение за интеграция, организира му обучение по български и му предоставя месечна помощ за деца, записани в подготвителни групи.

Когато попитахме г-н Горанов писмено, предвидени ли са в българския  бюджет средства за тези разходи, писменият му отговор беше пълна лъжа. В него се казва, че в централния бюджет на държавата няма  разчетени средства за същите тези мерки. Само че в постановлението на МС пише, че парите ще дойдат  от европейски фондове и национално финансиране. Това ли са ви 160 млн. европейски фондове, с които се гордеете, платени на България, за да ни превърнат в бежански лагер? Къде в националния бюджет сте предвидили да плащате здравни осигуровки на българските безработни, за да плащате на чужденците? Къде са равните права на българските граждани с бежанците?

Вчера питахме г-жа Бъчварова и тя ни казва, че целият този процес в рамките на две години ще бъде финансиран от ЕК достатъчно добре. „Това е общата европейска политика”, каза вицепремиерът на България.

Уважаваме европейските и евроатлантическите ценности, но над общата европейска политика поставяме България

Уважаваме европейските и евроатлантическите ценности. Бъдещето на България е в европейското семейство, но над общата европейска политика поставяме България, българския национален интерес и защитата на правата на българските граждани.

Когато взимахте това решение, господа управляващи, питахте ли българския народ дали е съгласен? Питахте ли поне тези, които са гласували за вас да ви изпратят тук? Защото никой не може да говори от името на целия народ. Дали са ви пратили, за да приемате такива решения – да подменяте националната идентичност, да решавате демографската криза с трайно заселване на бежанци? Питахте ли народа си и тези, които са ви изпратили тук?

Не искам и аз да говоря от името на целия народ, говоря от името на тези над половин милион българи, които са изпратили БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ тук да ги представлява. Ние не искаме такава политика и ще й се противопоставим.

Макар да не мога да говоря от името на целия народ, се обръщаме към целия народ от името на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

Не позволявайте това управление да продължава да отнема достойнството ни и да заличава нашата националност. Българи, каквито и да сте – червени, сини или неутрални,  дошъл е моментът да бъдем българи. Не давайте България!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme