ДЕКЛАРАЦИЯ за солидарност с Донецката и Луганската народни републики, предложена от БКП и БРП(к)

ukraina-protest-copy

Както е известно, преди една година в резултат на преврат, организиран и финансиран от Запада и преди всичко от САЩ, на власт в Киев дойдоха откровени фашисти.Още първите дни след преврата бяха белязани от безпрецедентно потъпкване на правата и свободите на гражданите. Истеричните лозунги на хунтата и действията на бандеровските шпицкоманди – всичко това доведе до преследване и направо ликвидиране на несъгласните.

Основното острие на терора беше насочено срещу комунизма, комунистите и рускоезичното население. Бандите на „Десен сектор” и „Свобода” нахлуха на територията на Донецка, Луганска, Харковска и други области и започнаха безогледно избиване на населението – в това число жени и деца – по примера на техните учители – хитлеристите. В Одеса бяха изгорени живи над 40 души, опожарени и разрушени бяха хиляди жилища, болници, училища, промишлени предприятия, транспортна инфраструктура. Тези зверства не можеха да не доведат до ответна реакция.
Първо жителите на Крим изразиха суверенната си воля и на проведения референдум с огромно мнозинство упражниха правото си на самоопределение и се присъединиха към Руската федерация. Жителите на Донецка и Луганска области прибягнаха до правото на самозащита като грабнаха оръжието, създадоха свои организации, които по-късно станаха основа за създаването на Донецката и Луганската народни републики. Успешната самоотбрана на населението на двете републики, прераснала в контранастъпление, вбеси САЩ и техните съюзници. Прикривайки своята вина за случилото се в Украйна, те искат да прехвърлят отговорността изцяло върху руската страна.
В действителност ДНР и ЛНР са принудени да водят борбата на няколко фронта – от една страна фашистката хунта и нейните покровители САЩ, а от друга – предателството на украинските и руски олигарси.
В тези тежки за населението на двете републики дни да издигнем своя глас в защита на тяхната справедлива борба и да заклеймим виновниците за кръвопролитията – световният империализъм начело със САЩ и украинските фашисти.

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme