Скандалната сделка за ЧЕЗ май наистина „ще бръкне в джоба“ на милиони българи

visoko naprezgenie

Скандалната сделка по продажбата на електроразпределителното дружество „ЧЕЗ България“, която премиерът Борисов и ГЕРБ така пламенно защитават, май наистина „ще бръкне“ в джоба на милиони потребители в България.

Ginka Varbakova CHEZ skandal

Гинка от Пазарджик, която официално купува огромната компания от чехите, ни убеждаваше от телевизионния екран, че цената на тока няма да се промени. Подобни мантри припяват и шефът на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, както и видни фигури от управляващата партия ГЕРБ.

„Да, ама не!“, както казваше един – покоен вече, български журналист.

Оказва се, че ЧЕЗ искат промяна на цената на тока от 1 юли тази година. Това касае близо 3 милиона потребители на компанията в Западна България. От „ЧЕЗ България“ не съобщават – все още, в каква насока искат да бъдат променени цените на тока, но електроразпределителните дружества у нас никога не са искали по-ниски цени, а винаги по-високи.

Веднага след ЧЕЗ и от друго голямо електроразпределително дружество – „EVN България“, обявиха, че ще поискат промяна на цената на тока от 1 юли 2018-а година. Така и потребителите в Югоизточна България може да бъдат „сурвакани“ с по-високи сметки за електроенергия. От „EVN България“ също не съобщават – все още, каква цена на искат, но вероятно и те няма да поискат по-ниска.

rsz_borisov_cvetanov_kirilov_dobrev_gerb

Ако Комисията за енергийно и водно регулиране одобри по-високите цени на тока, а тя само се води независима от правителството на Борисов, то тогава ще се окаже, че по-голяма част от българите ще платим далаверата, която наричат „сделка по продажбата на „ЧЕЗ България“. Интересното е защо министър-председателят и приближените му толкова яростно защитават сделка между две „частни фирми“, както те твърдят?!

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme