Заместник-председател на парламентарната група на „БСП за България“: Питаме премиера Борисов кои са гадовете

rsz_borisov_cvetanov_kirilov_dobrev_gerb

Сделката за ЧЕЗ предизвика скандал в началото на пленарното заседание днес. БСП настоя премиерът Бойко Борисов да дойде и да даде обяснение пред депутатите, но мнозинството „го спаси“ и отхвърли искането на социалистите.

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ) оправда отсъствието на премиера с това, че няма смисъл от неговия доклад преди заседанието на правната и енергийната комисия утре. На него се очаква скандалната сделка за придобиването на енергоразпределителното дружество „да бъде разнищена“ подробно. Извикана е и Гинка Върбакова, чиято фирма „Инерком“ е купувач на ЧЕЗ.

Позицията на мнозинството обаче предизвика гнева на социалистите.

Питаме премиера Борисов кои са гадовете„, заяви от трибуната на Народното събрание заместник -председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.

Вчера Борисов в специално изявление каза, че „гадове“ искат да повторят сценария от 2013 година и да го свалят от власт. Тогава първият кабинет на ГЕРБ подаде оставка след улични протести заради високи сметки за ток. Премиерът каза, че сега ще ги „разнищи докрай“.

boichev-stoinev

Какво трябва да се случи в държавата, за да дойде министър-председателят и да отговори на който и да е въпрос„, атакува Жельо Бойчев.

Въпросът му бе отправен към председателя на парламента Цвета Караянчева. Тя обаче се позова на гласуването в залата, което отхвърли искането на червените Борисов да дойде в Народното събрание.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme