Елена Йончева: Ще съдя Цветан Цветанов за клевета

elena_ioncheva_-23

Народният представител от „БСП за България“ Елена Йончева обяви, че ще съди заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов поради твърдението в интервю за bTV, че „е източвала КТБ“.

За тази клевета ще потърся своите права в съда„, заяви Йончева пред журналисти.

Тя каза, че „Цветанов има опит в разпространяването на лъжи и на клевети и поради тази причина Европейският съд за правата на човека е осъдил България над шест пъти„.

Cvetan Cvetanov bTV

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че днес Цветанов грубо и необосновано е нападнал Йончева, „заради нейните действия и политика по разкриване на една от най-големите корупционни сделки на правителството на ГЕРБ – тази с оградата„.

Корнелия Нинова посочи, че на 6 декември м.г. главният прокурор Сотир Цацаров е заявил пред правната комисия в НС, че в резултат на сигнала на Елена Йончева и депутати от БСП има доклад на ДАНС за оградата по границата с Турция.

Тя посочи, че в доклада се казва, че има завишение – на проектната стойност на оградата, в сравнение с пазарните й цени, както и неосъществен контрол от възложителя. Нинова отбеляза, че на 6 декември главният прокурор е заявил, че предстои буквално в рамките на седмица наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура да вземе решение – на основата на тези данни, дали да образува наказателно производство.

„Поискахме с писмо от главния прокурор да ни информира докъде е стигнала проверката и за съжаление нямаме отговор. Поради това питаме главния прокурор -какво се случва, защо не ни се отговаря, прикрива ли се нещо?“, каза лидерът на БСП.

Елена Йончева отбеляза, че в продължение на десет дни настояват прокуратурата да им предостави доклада на ДАНС за оградата.

„Този доклад на ДАНС е разгромяващ и настояваме прокуратурата да образува дело“, каза народният представител, която е и известен разследващ журналист.

 Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme