С военни паради Русия отбелязва Деня на Победата

rsz_voenen-parad-moskva

Денят на Победата във Великата отечествена война отбелязват днес в Русия с военни паради.
rsz_voenen_parad_moskva_3В Москва парадът се провежда на Червения площад. В него тази година участват около 10 000 души, 114 единици наземна бойна техника.

Предвидено беше над площада да прелетят 72 бойни хеликоптера и самолета, но участието на авиацията в парада е отменено. Причината – лошото време в района на Москва, съобщи руската информационна агенция ТАСС.

За първи път в парада са включени отряди на общоруското военно-патриотично движение „Юнармия“, девойки – курсанти от Военната свързочна академия „Будьони“ и Военно-космическата академия „Можайски“, както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот.

Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси „Тор-М2ДТ“ и зенитни ракетно-оръдейни комплекси „Панцир-СА“.

По традиция в механизираната част на парада ще се откроява танкът от Великата отечествена война „Т-34“.

rsz_moskva_parad_tankove

След него ще преминат многоцелеви бронирани автомобили „Тигър“, универсални бронирани автомобили „Тайфун-К“ и „Тайфун-У“, бойна машина на пехотата на платформа „Курганец-25“ и основната бойна машина на пехотата „БМП-3“.

След тях ще мине колона от съвременни танкове – „Т-14 Армата“ и основният боен танк на руската армия – „Т-72Б3“. Артилерията ще бъде представена от комплекси „Коалиция-СВ“ и самоходни гаубици „Мста-С“. Ще бъдат показани и ракетните комплекси „Искандер-М“, и зенитно-ракетни комплекси „Бук-М2“ и „Тор-М2У“.

Техниката ще включва също десантни многоцелеви бронетранспортьори „Ракушка“, бойни десантни машини „БМД-4М“, зенитни ракетни системи „С-400“, автономни пускови установки на ракетния комплекс „Ярс“ и бойна машина на пехотата на платформа „Бумеранг“.

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme