Кирил Добрев: Защо Борисов мълча 11 месеца за аферите в Агенция „Пътна инфраструктура“ и никой не носи отговорност?

liliana-pavlova-boiko-borisov

„Защо Бойко Борисов мълча 11 месеца за злоупотребите в Агенция „Пътна инфраструктура“ и никой не носи отговорност? Към поръчка от 130 милиона лева бяха добавени 50 милиона лева. Те „се усвоиха“ за 30 дни и то за откос, канавки и отводняване“. Това заяви народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ Кирил Добрев пред БНР.

rsz_kiril_dobrev

Той обясни, че с депутата от левицата Жельо Бойчев са подали сигнал през юни 2016 година. „Бяхме възмутени от наглото отношение на Лиляна Павлова и Лазар Лазаров по повод наше парламентарно питане. Тези хора тогава се изживяваха като богове, без контрол“, каза Добрев.

Депутатът заяви, че прокуратурата има своите процедури и това изисква време. Кирил Добрев обаче изрази съжаление, че случаят не е разгледан преди изборите, защото резултатите може би са щели да бъдат различни.

„Продължава да се поставя въпросът за политическата отговорност и за нея не е необходимо време”, каза народният представител. Той твърди, че Лазар Лазаров (бел. ред. бившият шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“) е информирал за всички анекси и процедури Лиляна Павлова и тя е знаела за тази уредена поръчка, в която са откраднати 50 милиона лева.

Lilyana Pavlova Boiko Borisov

„Искам да знам – Лиляна Павлова информирала ли е Бойко Борисов? Защото магистралите са гордостта на премиера – носи си ги като значка. Навсякъде обяснява как имаме най-евтините и качествени пътища. Оказва се – не само, че ги нямаме, а от тях се краде доста“, коментира депутатът от левицата.

Според него, ако Лиляна Павлова отново бъде министър на регионалното развитие, то „тя ще проверява себе си – какво е правила в Агенция „Пътна инфраструктура“ .

Кирил Добрев подчерта, че БСП иска създаването на парламентарна анкетна комисия, която да установи пропуски и нарушения при изграждане на магистрали и пътища в България.

 

Подобни публикации


loading...
  1. ТЯХНАТА ОТГОВОРНОСТ , СЕ ОТЪЖДЕСТВЯВА С НЕОГРАНИЧЕНА БЕЗОТГОВОРНОСТ, ТАКА ЧЕ, НЕ ОЧАКВАЙТЕ , НЯКОЙ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЯКАКВИ СИ 50 000 000 ЛЕВА, ТЕ СИ ИГРАЯТ С МИЛИАРДИ И ТЕЗИ МИЛИОНИ ГИ ОБИЖДАТ !!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme